Koszyk Ilość: 0 Suma: 0,00 zł

Szkolenie on-line: RODO - Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych

Co to jest RODO? Jak działa RODO w praktyce? Zgodnie z rozporządzeniem przetwarzanie danych osobowych będzie ujednolicone na terenie całej Unii Europejskiej. Czy Twoja praca jest z nim zgodna?

Na program szkolenia składa się:
  • 8 obszernych lekcji wykładowych, w formie interaktywnych prezentacji;
  • 16 praktycznych ćwiczeń - pojawiających się podczas wykładu, dzięki którym na bieżąco sprawdzisz swoją wiedzę;
  • test z zagadnień poruszanych w trakcie szkolenia.

Po ukończeniu szkolenia otrzymasz CERTYFIKAT.

3 miesięczny dostęp do interaktywnego szkolenia online! To TY decydujesz gdzie i kiedy zdobywasz wiedzę

UWAGA: W ciągu 3 dni od wystawienia faktury otrzymają Państwo login, hasło oraz link do platformy szkoleniowej na adres e-mail podany do konta sklepu.

Bestseller

146,37 zł brutto 119,00 zł netto
szt.

Produkt w wybranej konfiguracji jest aktualnie niedostępny

Szkolenie opracowane zostało przy współpracy eksperta w dziedzinie ochrony danych osobowych i przeznaczone jest dla wszystkich osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat ochrony danych osobowych w polskim prawie.

Podstawą merytoryczną szkolenia jest Ustawa o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku oraz ogólne rozporządzenie unijne o ochronie danych, tzw. RODO.

Podczas szkolenia zdobędziesz wiedzę popartą przykładami z życia, pozwalającą Ci spełnić wymogi wynikające z wprowadzenia unijnego ogólnego rozporządzenie o ochronnie danych osobowych (RODO).

Przykładowe zagadnienia poruszane na wykładach:

  1. Podstawowe pojęcia związane z ochroną danych osobowych.
    • Jakie są zasady przetwarzania danych i czym jest rozliczalność po stornie administratora?
  2. Dopuszczalność przetwarzania danych osobowych.
    • Czym są obowiązki informacyjne administratora realizowane w stosunku do osoby, której dane dotyczą i jakie prawa przysługują osobie, której dane dotyczą?
    • Kiedy możesz przetwarzać dane osobowe, w których sytuacjach wymaga to Twojej aktywności, kiedy można przetwarzać dane osobowe w celach marketingowych?
    • Jak prawidłowo pozyskiwać informacje na potrzeby działalności marketingowej, jak uniknąć traktowania naszych ofert jako spamu?
  3. Przetwarzanie danych kadrowych.
    • Jakie informacje o pracowniku wolno Ci przetwarzać, o czym powinieneś go poinformować, jakie rozwiązania techniczne mogą być stosowane w stosunku do pracownika?
    • Jak legalnie korzystać z monitoringu, GPS oraz jak legalnie wykorzystywać zdjęcie pracownika?
    • Jak powierzyć przetwarzanie danych osobowych podmiotom zewnętrznym, jakie zapisy musi zawierać umowa, a które zapisy są przykładem dobrych praktyk?
  4. Obowiązki związane z zabezpieczeniem danych osobowych.
    • Jak zalegalizować przetwarzanie danych w chmurze obliczeniowej?
    • Jakie zabezpieczenia są zgodne z przepisami prawa, jakie ryzyka winny zostać wzięte pod uwagę i na czym polega bezpieczeństwo przetwarzania?
    • Kim jest inspektor ochrony danych?
  5. Odpowiedzialność za naruszenie przepisów o ochronie danych osobowych.
    • Jakie konsekwencję mogą wynikać z naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych?
  6. Prawa osoby udostępniającej dane.
    • Czego dotyczy prawo dostępu do danych, prawo do bycia zapomnianym, prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do przenoszenia danych?
  7. Jak przygotować się do RODO?
    • Jak sprawdzić, że jesteś gotowy na RODO?
  8. Produkty cyfrowe do ochrony danych osobowych.
    • Jak wykorzystując produkty marki Certum, możesz chronić dane swoich Klientów?

Ukończenie szkolenia online RODO - Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych upoważnia Cię do otrzymania certyfikatu.

Warunki otrzymania certyfikatu:
  1. Zapoznanie się z treścią wszystkich wykładów w ramach kursu RODO - Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych.
  2. Ukończenie z pozytywnym wynikiem testu, kończącego kurs.

Po spełnieniu powyższych warunków będziesz mieć możliwość wygenerowania i wydrukowania certyfikatu.

  1. Odśwież stronę ze szkoleniem i kliknij na link "Pobierz" na zielonym polu.
    Szkolenie online - Jak pobrać certyfikat
  2. Po wygenerowaniu certyfikatu będzie on widoczny w zakładce "Certyfikaty"

Co zrobić jeżeli nie widzę certyfikatu?

Jeżeli nie możesz wygenerować certyfikatu, lub napotkasz inny problem wyślij email na adres: mentoring_szkolenia@assecods.pl.

Poinformuj nas o problemie, podaj nazwę ukończonego szkolenia oraz swój login do konta na stronie szkolenia.eduportal.pl, żebyśmy mogli jak najszybciej odpowiedzieć i rozwiązać problem.

Powodzenia!

Szkolenie RODO - Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych realizowane jest w trybie online przy pomocy platformy edukacyjnej Eduportal - https://szkolenia.eduportal.pl

W ciągu 3 dni od wystawienia faktury otrzymasz login, hasło oraz link do platformy szkoleniowej na adres e-mail podany do konta sklepu.

Do korzystania ze szkolenia wymagany jest:

Wszystkie szkolenia są w pełni udźwiękowione, tekst jest czytany przez lektora. Dlatego zalecamy korzystać ze szkoleń z włączonym dźwiękiem.

W razie problemów z dostępem lub działaniem szkolenia prosimy o kontakt mailowy: mentoring_szkolenia@assecods.pl.

Zaufali nam